Dacă aveți o afacere mică sau sunteți la început, ca mulți alții, s-ar putea să credeți că a avea un site web, nu are niciun beneficiu atâta timp cât faceți reclama pe rețelele de socializare. Sau poate credeți că nu vă puteți permite un site web profesionist si v-ați gandit ca va puteti face si singur unul.

Dacă sunteți o afacere consacrată pe piata, care s-a bazat pe reclama „din gura in gura” și credeți că vă descurcați foarte bine, există mai multe motive pentru care afacerea dvs. are nevoie și de un site web profesionist.

Iată 10 motive pentru care afacerea dvs. are nevoie de un site web profesionist

1. AFACEREA VA AVEA CREDIBILITATE

Tot mai mulți oameni caută online soluții la problemele lor. Caută să compare prețurile sau pentru a obține informații despre un magazin, restaurant sau afacere înainte de a cumpăra de la ei. Lipsa unui site web, face ca potentialii clienți să meargă la concurenții dvs.

Dacă aveți un site web, nu numai că veți furniza informațiile pe care clientii le cauta, dar vă va oferi credibilitatea afacerii dvs. Probabil va gândiți: „Am un site web „gratuit” pe care l-am construit singur!. De ce ar trebui să plătesc pe cineva care să-l facă pentru mine?”

Există multe motive pentru care nu se recomanda site-urile „gratuite”, dar pana chiar și un site „gratuit” este mai bun decât deloc. Cu toate acestea, dacă sunteți oarecum experimentat și aveți timp să vă creați propriul site web, vă recomandam să utilizați cel puțin WordPress cu o temă profesională și să plătiți pentru găzduire web la o firma de renume.

Dacă aveți un site gratuit, întrebați-vă, vă oferă imaginea profesională pe care o doriți pentru afacerea dvs.? Online, nu există nimic mai puțin profesional decât un site web care spune „Hei, uite, am folosit o platforma de site-uri gratuita!” Afacerea dvs. va câștiga credibilitate prin faptul că un web designer profesionist vă va ajuta să proiectați și să construiți site-ul.

O planificare in detaliu și având în vedere nevoile clienților dvs., site-ul dvs. web va oferi o imagine profesională și va oferi potențialilor clienți o experiență excelentă atunci când il vizitează, indiferent dacă este o vor face de pe computer, tableta sau telefonul mobil.

2. ECONOMISITI BANI PE TERMEN LUNG

Ca proprietar de afacere, în special una care este la inceput, probabil credeți că nu vă puteți permite un site web profesionist. Deși costul proiectării unui site web variază în funcție de nevoile dvs., odată ce acesta funcționează, o sa vedeti ca a meritat investiția. Cu atat mai bine dacă a fost construit cu WordPress, care vă permite să adăugați și să modificați conținutul dvs. în mod regulat, economisind bani cu apelarea la alti terti pentru actualizări.

Comparativ cu costul altor mijloace de publicitate tradiționale, cum ar fi reclame in ziare, reclame radio, materiale promoționale, atunci când luați în considerare piața potențială la care puteți ajunge cu un site web, realizati ca este o modalitate foarte eficientă de a va promova afacerea pe termen lung.

Chiar dacă sunteti nevoit să plătiti în mod continuu pentru actualizarea site-ului, costurile de întreținere sunt în continuare mult mai mici decât marketingul tradițional continuu. Investiția merită cu siguranță luand in calcul numărul potențialilor clienți care vor găsi afacerea online în fiecare an.

Oamenii nu navighează doar pe Internet pentru a descoperi companii cu care doresc să facă afaceri. 93% din experiențele online încep cu un motor de căutare. Și aproape jumătate din aceste căutări sunt destinate afacerilor locale.

Așadar, trebuie să aveți un site web optimizat pentru căutare, care să se poată clasifica bine in rezultatele motorului de căutare. Acest lucru va asigura ca potentialii clienti va pot găsi și să se conecteze cu afacerea dvs.

3. CLIENȚII POT FI INFORMAȚI TOT TIMPUL

În forma sa cea mai simpla, gândiți-vă la un site web ca fiind o broșură sau un catalog online care poate fi actualizat în orice moment. Este mult mai ușor și mai rapid să actualizați informațiile despre produsele și serviciile dvs. pe site-ul dvs. web decât într-o broșură sau catalog.

Un site web este un mod eficient de a va prezenta cliențiilor servicii noi, de a-i informa despre produse noi, de a anunța evenimente viitoare și promoții speciale. De asemenea, puteți oferi valoare adăugată publicând sfaturi, resurse și alte informații printr-un blog. Spre deosebire de reclamele tipărite, care devin rapid invechite, site-ul dvs. web poate oferi informații actualizate.

4. UN SITE WEB ESTE ÎNTOTDEAUNA ACCESIBIL

Spre deosebire de o locație fizica, care este deschisă doar câteva ore pe zi, un site web este deschis 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Puteți oferi clienților confortul de a va analiza produsele și serviciile atunci când magazinul sau biroul este închis.

Cu atât de multe caracteristici interactive vizitatorii site-ului web vă pot contacta și chiar achiziționa produse direct de pe site-ul dvs. web chiar și atunci când locatia este inchisa.

5. UN SITE WEB VĂ PERMITE SĂ ȚINTIȚI O AUDIENȚĂ MAI MARE

Site-urile sunt accesibile oriunde în lume, cu condiția să existe o conexiune la internet. Deoarece tot mai mulți oameni au acces la internet, chiar și în locații îndepărtate, puteți viza un public mult mai larg dacă afacerea dvs. are un site.

Fie că oferiți produse sau servicii, fie că sunteți bazat pe afaceri sau consumatori, site-ul vă oferă o locație alternativă pentru a vinde. Ca retailer, un site de tip magazin online este locul potrivit pentru a vinde produsele la o piață mai largă. Gândiți-vă la toți oamenii care nu pot ajunge la magazinul dvs. fizic.

Chiar și firmele bazate pe servicii își pot oferi serviciile la nivel global. Acum că avem atât de multe moduri accesibile de a comunica cu oamenii, putem face afaceri cu oricine, oriunde și oricând.

6. OFERĂ UN MEDIU ÎN CARE SĂ VĂ PREZENTAȚI MUNCA

Indiferent de tipul de afacere pe care o realizati, un site web este mijlocul perfect prin care să vă expuneți munca sau pentru a vă demonstra abilitățile. Prin includerea unui portofoliu, galerie de imagini sau videoclipuri, precum și mărturii despre activitatea dvs., puteți demonstra ce face compania dvs.

Dacă aveți un site web, portofoliul dvs. poate fi vizualizat de toată lumea. Aveți controlul asupra a ceea ce văd oamenii, a calității și dimensiunii fotografiilor dvs.

7. UN SITE WEB SALVEAZA TIMP

Timpul este bani, așa că sunt adesea legate între ele. Economisirea timpului este un alt motiv excelent pentru care afacerea dvs. are nevoie de un site web profesionist.

Majoritatea oamenilor din zilele noastre nu au suficient timp pentru familie sau activități sănătoase. Dacă aveți un site proiectat profesional economisiți timp atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

Oferind informații clienților online, puteți economisi o cantitate mare de timp pe care altfel l-ați petrece comunicându-le telefonic sau în cadrul unei întâlniri. Pentru a vorbi cu clienții la telefon, prin mesagerie sau e-mailuri, față în față sau expoziții comerciale, este nevoie de timp. Crearea de pliante, broșuri și alte materiale promoționale necesită timp – planificarea, cercetarea, comunicarea cu proiectantul, imprimanta și așa mai departe. Nu mai vorbim de timpul necesar pentru distribuirea materialului de marketing.

Cu un site web, puteți economisi timp oferind informații despre produsele și serviciile dvs. în diverse formate online – grafică, video sau ca text direct pe pagină. Odată ce site-ul dvs. web este în funcțiune, acesta este disponibil pentru clienții dvs. la nesfârșit, economisindu-vă timp pentru a comunica același mesaj de mai multe ori la diferite persoane.

8. UN SITE WEB POATE IMBUNATI SERVICIUL CLIENTI

Un site este o modalitate excelentă de a oferi un serviciu cu valoare adăugată clienților dvs. Este o modalitate excelentă de a reveni la dvs. atunci când au nevoie de produsele sau serviciile dvs. Indiferent de produsele pe care le vindeți, puteți trimite sfaturi clienților dvs. cu privire la modul de utilizare sau îngrijire a produselor pe care le-au achiziționat de la dvs.

Prin includerea unei pagini de întrebări frecvente sau a unei secțiuni de resurse, puteți adăuga în mod regulat articole sau încărcați buletine informative pentru a răspunde la toate întrebările clienților dvs. pe care să îi puteți ține mai bine informați.

9. SITE-UL WEB ESTE AL DVS. ȘI ÎL CONTROLAȚI CUM DORIȚI

Chiar dacă aveți o prezență mare pe rețelele de socializare, un alt motiv pentru care afacerea dvs are nevoie de un site profesionist, este că dețineți sau cel puțin plătiți chirie pentru spațiul dvs online.

Retelele sociale sunt o modalitate excelentă de a aduce trafic pe site-ul dvs. web. Este o modalitate excelentă de a distribui conținut de pe site-ul dvs. web. Cu toate acestea, nu este recomandat să vă bazați exclusiv pe rețelele  sociale pentru a atrage clienți. De cele mai multe ori nu puteți controla informațiile oferite sau ce se întâmplă cu ele. Informațiile încărcate pe canalul dvs. de socializare ar putea dispărea în orice moment fără un avertisment în prealabil. Ați putea pierde totul pentru totdeauna.

Același lucru este valabil și pentru un site gratuit. Nu puteți lua întotdeauna conținutul site-ului dvs. cu dvs. (cel puțin nu ușor). Cel mai probabil va trebui să începeți de la zero.

Cu un site web profesionist, unul care este găzduit de sine stătător, aveti un spatiu inchiriat pentru adresa dvs. web, dar dețineți tot ce conține acel spatiu.

10 POATE AJUTA AFACEREA DVS SA SE DEZVOLTE

Dacă doriți să vă extindeți afacerea și să aduceți clienți noi, a avea un site este o strategie importantă. Întreprinderile mici care au experimentat cu lansarea unui site raportează că sunt mulțumite de succesul lor. Sondajele de pe site-urile de afaceri mici arată că 81% dintre companiile care au lansat site-uri și-au văzut afacerea cum creste. 97% dintre proprietarii de afaceri mici ar recomanda altor proprietari de mici afaceri să aibă un site.

Dacă încă nu sunteți convins de ce afacerea dvs. are nevoie de un site profesionist puteți lua legătura cu noi oricând. Vom fi bucuroși să vă ajutăm!