Pentru antreprenori, optimizarea SEO este de la inceput o parte integrantă a construirii unei afaceri de success in mediul online. Cu toate ca SEO este o strategie de business cu costuri reduse dar recompense uriase, mulți fondatori o neglijează.
O strategie SEO este un instrument puternic pentru orice companie care este la inceput si nu este destinata sa omoare bugetul. Există 6 motive pentru care optimizarea trebuie să fie o prioritate pentru fiecare proprietar de afacere.

1. Un site optimizat SEO oferă date despre comportamentul clienților

SEO descoperă date semnificative. Cu cât este mai bună cercetarea pentru optimizarea SEO, cu atât mai multe date ofera despre ce cauta clienții potențiali. Orice afacere care este la inceput de drum nu are prea multe date despre publicul tinta. O optimizare SEO facuta corect ajută la acumularea datelor în timp. Compania poate continua să beneficieze de pe urma acesteia mult timp dupa lansarea afacerii.

Apeland la o firma specializata in optimizare SEO puteti obtine cuvintele pe care publicul tinta le foloseste in cautari similare cu domeniul de activitate a afacerii dumneavoastra. De asemenea puteti sugera la Google termeni de cautare relevanti afacerii dumneavoastra. Google va completa automat acesti termeni in functie de cat de des oamenii ii cauta.

2. SEO are ca rezultat un trafic și venituri mai mari.

O optimizare SEO ajută afacerile să obțină trafic care poate genera venituri.
În loc să cheltuiască bani pentru publicitate în rețele de socializare și alte tactici de marketing, se recomandă optimizarea SEO conform celor mai bune practici Google.
S-a dovedit că traficul organic – traficul care provine dintr-o căutare pe Google – este mai eficient cu 400% decât orice alt tip de trafic exceptand e-mail marketing.

3. SEO ajută afacerile să ia decizii de dezvoltare.

Aceleași date care ajută un fondator să înțeleagă comportamentul clienților pot fi folosite pentru alte acțiuni de dezvoltare a afecerii. Informațiile pot fi aplicate unei strategii generale de afaceri pentru a contura deciziile pe care un fondator le ia. Astfel duce la o pornire cu succes si dezvoltare ulterioara.
După ce descoperiți consumatorul, puteți decide cum să-i transformati in clientii dumneavoastra.

Ex:„ Utilizatorul meu este un bărbat în vârstă de 24 de ani, care trăiește de obicei într-o regiune specifica a țării. ” Puteți crea conținut orientat special către acest tip de utilizator. ”

Datele SEO pot informa și alte decizii de afaceri.

4. Optimizarea pentru Google consolidează încrederea și valoarea consumatorilor.

SEO ajută afacerile la inceput de drum să creeze relații cu potențiali clienți cu un efort minim. Atunci când o afacere apare des în rezultatele căutării, crește încredere în clienți. De acolo, compania poate lucra pentru creșterea respectului și credibilității, care sunt necesare pentru o nouă marcă bazată pe canale digitale.

5. Optimizarea SEO creează o audiență pe termen lung.

Plata pentru reclame oferă rezultate pe termen scurt la un preț ridicat.

SEO ajută companiile să ofere vizitatorilor lor conținutul pe care și-l doresc. Reclamele platite aduc trafic si clienti atata timp cat acestea sunt active pe cand o optimizare SEO va construi o audiență în timp si durabila.

Cu cât conținutul dvs. este mai bun și mai popular, cu atât SEO-ul său va deveni în timp mai puternic si alte surse se vor conecta la afacerea dvs.. Astfel Google vă va răsplăti pentru furnizarea de informații de calitate print-o mai buna pozitionare in cautari si o mai buna vizibilitate pentru potentialii clienti.

Desigur, SEO necesită întreținere constantă.

Google își actualizează constant algoritmii, ceea ce poate sau nu sa afecteze afacerea dvs. De aceea este indicat sa apelati la o firma specializata in optimizarea SEO a oricarei afaceri.

6. SEO oferă rezultate pentru orice companie.

Construirea unei prezențe online este crucială pentru orice companie, indiferent de industrie. Cea mai bună modalitate de a se face cunoscuta, si de a atrage clienti este prin SEO. De asemenea, optimizarea SEO este cea mai ieftină modalitate de a construi o bază de clienți și de a inspira încrederea consumatorilor.

Pentru afacerile noi dar si pentru companiile consacrate care nu doresc să cheltuiască în campanii publicitare la scară largă, optimizarea unui site este cea mai bună modalitate de a construi un brand.