Ce este optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) și de ce este importantă?

Optimizarea unui site pentru motoarele de căutare este importantă pentru succesul oricărei afaceri online. Fiecare companie ce deține un site online ar trebui să înțeleagă ce este SEO, cum funcționează și potențialul de trafic pe care îl poate genera pentru toate tipurile de site-uri.

Ce înseamnă SEO?

SEO înseamnă optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare. Este un set de reguli pentru optimizarea site-ului dvs. web, astfel încât să poată obține un nivel mai ridicat în rezultatele organice.

Optimizarea SEO este o modalitate excelentă de a crește calitatea unui site web, făcându-l ușor de utilizat, mai rapid și mai ușor de navigat.

De ce este important SEO?

Pe piața competitivă de astăzi, marketingul SEO este mai important ca niciodată. Motoarele de căutare servesc milioane de utilizatori pe zi căutând răspunsuri la întrebările lor sau soluții la problemele lor. Dacă aveți un site web, blog sau magazin online, SEO vă poate ajuta să obțineți traficul direcționat gratuit din motoarele de căutare. (vezi și 6 motive de ce SEO contează)

Optimizarea unui site este importantă deoarece:

  • Majoritatea utilizatorilor motoarelor de căutare precum Google, Bing sau Yahoo au mai multe șanse de a face clic pe una dintre primele 5 sugestii din paginile de rezultate ale motorului de căutare. Pentru a profita de acest lucru și a câștiga vizitatori pe site-ul dvs. web sau clienți la magazinul dvs. online, site-ul dvs. trebuie să apară într-una dintre cele mai bune poziții.
  • SEO nu se referă doar la motoarele de căutare, dar bune practici SEO îmbunătățesc experiența utilizatorului și capacitatea de utilizare a unui site web.
  • Utilizatorii au încredere în motoarele de căutare și o prezență în pozițiile de top pentru cuvintele cheie pe care le caută utilizatorul, crește încrederea site-ului web.
  • SEO este bun pentru promovarea socială a site-ului dvs. web. Persoanele care găsesc site-ul dvs. web căutând pe Google sau Yahoo sunt mai susceptibile să îl promoveze pe Facebook, Twitter sau alte canale de socializare.
  • SEO te poate pune înaintea concurenței. Dacă două site-uri web vând același lucru, site-ul optimizat pentru motorul de căutare are mai multe șanse să aibă mai mulți clienți și să facă mai multe vânzări.

Cu siguranță orice site web are nevoie de SEO. Apelați la SilvexStudio pentru serviciile SEO și noi vă ajutăm siteul web să genereze mai mulți clienți și mai multe venituri pentru afacerea dumneavoastră.